crestinism, semnele vremurilor

Efectul psihologic al lui Mos Craciun asupra copiilor

Copiii sunt invatati de mici cu venirea lui Mos Craciun. Ei asteapta cu nerabdare Craciunul. Este o sarbatoare frumoasa, cu lumini pe strada, in curtile oamenilor si in casa. Bradul care miroase frumos si este impodobit cu globuri, beteala si luminite troneaza in mijlocul casei. Se canta colinde si se merge la colindat unde copiii primesc dulciuri. In seara de Craciun gasesc sub brad cadmos-craciunouri aduse peste noapte de nevazutul Mos Craciun.

Dar cine este acest Mos Craciun? O fiinta supranaturala. El traieste vesnic la Polul Nord, stie totul despre orice copil din lume, analizeaza faptele fiecaruia si in functie de felul in care s-a comportat peste an ii aduce cadouri care ar trebui sa rasplateasca faptele bune. Cumva reuseste sa ajunga intr-o singura noapte la toti copiii din lumea asta. Mosului i se canta, este sarbatorit, i se scriu scrisori sau i se spune o rugaciune in gand prin care este anuntat in legatura cu cadourile dorite. Mos Craciun are caracteristicile unui Dumnezeu.

Aceasta sarada dureaza cativa ani, cei mai importanti ani din viata unui copil, acei ani in care el se formeaza.

La un moment dat, afla de la altii mai mari ca de fapt acest Mos Craciun nu exista. Copiii iau aceasta informatie ca atare. Nu se supara pe parinti pentru ca i-au mintit atata timp pentru ca toti mint in legatura cu acest subiect. Si bunicii si cei de la gradinita/scoala si cei de la televizor, toti fara exceptie.

Care este insa invatatura pe care o trage un copil de aici? Ce se inradacineaza bine in sufletul lui? Chiar daca toata lumea iti spune ceva despre o fiinta spirituala care este Dumnezeu aceasta este o minciuna. Mai mult de atat, aceasta informatie din subconstient este intarita in fiecare an prin sarbatorirea Craciunului.

Multi dintre cei mintiti astfel in copilarie nu vor mai crede in Dumnezeu toata viata lor. Altii, chiar daca ajung sa creada, tot vor gasi de-a lungul vietii o bariera in suflet care nu ii va lasa sa creada cu adevarat ceea ce spune Biblia despre Dumnezeu. Lectia primita in copilarie referitoare la fiinta supranaturala care de fapt nu este reala este inca adanc infiripata in subconstient.

Cum sa mai crezi in relatarile supranaturale din Biblie, cum sa mai crezi in ingeri si demoni, cum sa mai crezi in bunatatea lui Dumnezeu si binecuvantari? Iar fara credinta din inima nu se poate sa ii fii placut lui Dumnezeu…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s