crestinism

Ce anume din Lege s-a terminat caci uite ce zice Dumnezeu!

Isaia 66
14. Si cand veti vedea aceste lucruri, inima vi se va bucura, si oasele voastre vor prinde putere ca iarba. – Domnul isi va arata astfel puterea fata de robii Sai, dar va face pe vrajmasii Lui sa-I simta mania.
15. Caci iata, Domnul vine intr-un foc, si carele Lui sunt ca un vartej; Isi preface mania intr-un jaratic, si amenintarile, in flacari de foc.
16. Caci cu foc Isi aduce Domnul la indeplinire judecatile, si cu sabia Lui pedepseste pe oricine; si cei ucisi de Domnul vor fi multi la numar.
17. Cei ce se sfintesc si se curata in gradini, mergand unul cate unul in mijlocul celor ce mananca si carne de porc, si soareci, si alte lucruri uracioase, toti aceia vor pieri – zice Domnul.
18. Eu pedepsesc faptele si gandurile lor! Dar vine vremea cand voi strange toate neamurile si toate limbile; ele vor veni si vor vedea slava Mea.
19. Si voi pune un semn intre ele si voi trimite la neamuri pe cei ce vor scapa din Israel, la Tarsis, la Pul si la Lud, care trag cu arcul, la Tubal si la Iavan, in ostroavele departate care n-au auzit vorbindu-se niciodata de Mine si n-au vazut slava Mea; ei vor vesti slava Mea printre neamuri.
20. Vor aduce pe toti fratii vostri din mijlocul tuturor neamurilor, ca dar Domnului, pe cai, in care si pe targi, pe catari si pe dromaderi, la muntele Meu cel sfant, la Ierusalim – zice Domnul – cum isi aduc copiii lui Israel darurile de mancare intr-un vas curat la Casa Domnului.
21. Si voi lua si dintre ei pe unii ca preoti si leviti – zice Domnul.
22. Caci, dupa cum cerurile cele noi si pamantul cel nou, pe care le voi face, vor dainui inaintea Mea – zice Domnul – asa va dainui si samanta voastra si numele vostru.
23. In fiecare luna noua si in fiecare Sabat, va veni orice faptura sa se inchine inaintea Mea – zice Domnul.
24. Si, cand vor iesi, vor vedea trupurile moarte ale oamenilor care s-au razvratit impotriva Mea; caci viermele lor nu va muri, si focul lor nu se va stinge; si vor fi o pricina de groaza pentru orice faptura.”

Despre ce vremuri vorbeste Dumnezeu aici? Despre vremurile de apoi, despre perioada cand Dumnezeu va judeca lumea prin foc. Orice crestin stie ca la sfarsitul vremurilor cerurile si pamantul vor arde.

2 Petru 3
3. Inainte de toate, sa stiti ca in zilele din urma vor veni batjocoritori plini de batjocuri, care vor trai dupa poftele lor
4. si vor zice: „Unde este fagaduinta venirii Lui? Caci, de cand au adormit parintii nostri, toate raman asa cum erau de la inceputul zidirii!”
5. Caci inadins se fac ca nu stiu ca odinioara erau ceruri si un pamant scos prin Cuvantul lui Dumnezeu din apa si cu ajutorul apei
6. si ca lumea de atunci a pierit tot prin ele, inecata de apa.
7. Iar cerurile si pamantul de acum sunt pazite si pastrate, prin acelasi cuvant, pentru focul din ziua de judecata si de pieire a oamenilor nelegiuiti.

In versetul 17 din Isaia 66, Dumnezeu spune ca cei ce vor manca porc vor pieri.

17. Faptele si gandurile celor ce se sfintesc si se curatesc pentru inchinaciunile din gradini, intr-un loc ascuns, in mijlocul unei adunari de ucenici, ale celor care mananca din carnea de porc, mancaruri scarnave si soareci, vor fi zadarnicite, zice Domnul.

In versetul 23 Dumnezeu spune ca pe noul pamant fiecare faptura va veni in fiecare luna noua si zi de Sabat ca sa I se inchine.

Crede cineva ca apostolul Pavel nu stia de profetia din Isaia 66? Iar daca o stia, atunci cum trebuie interpretat urmatorul pasaj?

Coloseni 2
13. Iar pe voi care erati morti, in faradelegile si in netaierea imprejur a trupului vostru, v-a facut vii, impreuna cu Sine, iertandu-ne toate gresealele;
14. Stergand zapisul ce era asupra noastra, care ne era potrivnic cu randuielile lui, si l-a luat din mijloc, pironindu-l pe cruce.
15. Dezbracand (de putere) incepatoriile si stapaniile, le-a dat de ocara in vazul tuturor, biruind asupra lor prin cruce.
16. Nimeni deci sa nu va judece pentru mancare sau bautura, sau cu privire la vreo sarbatoare, sau luna noua, sau la sambete,
17. Care sunt umbra celor viitoare iar trupul (este) al lui Hristos.
18. Nimeni sa nu va smulga biruinta printr-o prefacuta smerenie si printr-o fatarnica inchinare la ingeri, incercand sa patrunda in cele ce n-a vazut, si ingamfandu-se zadarnic cu inchipuirea lui trupeasca,
19. In loc sa se tina strans de capul de la care trupul tot, – prin incheieturi si legaturi, indestulandu-se si intocmindu-se S, sporeste in cresterea lui Dumnezeu.

Cine ne spune noua ca in versetele 16, 17 de mai sus Pavel ne invata ca nu trebuie sa mai tinem ziua de Sabat?! Pavel ne spune ca nu ar trebui sa ne judece nimeni cu privire la aceste lucruri. Atat. Dat fiind intreg contextul biblic, Pavel nu ne spune sa nu le tinem.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s