crestinism, doua imparatii

Cum te porti cu cel ce-ti greseste

In viata de zi cu zi ne intalnim cu multi oameni care intr-un fel sau altul pacatuiesc impotriva noastra. Acesti oameni gresesc fata de noi. De multe ori cei ce fac astfel de lucruri fac parte din familie si ajungi in situatii in care esti stresat in continuu.
Ce trebuie sa facem? Cum ne descurcam?

Sfaturile primite de la lume in astfel de situatii sunt: Ignora! Nu trebuie sa te superi! Asa sunt oamenii! Incearca sa treci peste! Nu are rost sa discuti lucrurile astea cu cei ce te-au suparat pentru ca nu te vor intelege. ….

Ce spune insa Biblia ca trebuie sa facem?
Domnul Isus ne spune foarte clar, pe pasi.

Luca 17
3. Luati seama la voi insiva! Daca fratele tau pacatuieste impotriva ta, mustra-l! Si daca-i pare rau, iarta-l!
4. Si, chiar daca pacatuieste impotriva ta de sapte ori pe zi, si de sapte ori pe zi se intoarce la tine si zice: „Imi pare rau!”, sa-l ierti.”

Matei 18
15. Daca fratele tau a pacatuit impotriva ta, du-te si mustra-l intre tine si el singur. Daca te asculta, ai castigat pe fratele tau.
16. Dar, daca nu te asculta, mai ia cu tine unul sau doi insi, pentru ca orice vorba sa fie sprijinita pe marturia a doi sau trei martori.
17. Daca nu vrea sa asculte de ei, spune-l bisericii; si, daca nu vrea sa asculte nici de biserica, sa fie pentru tine ca un pagan si ca un vames.
18. Adevarat va spun ca orice veti lega pe pamant va fi legat in cer; si orice veti dezlega pe pamant va fi dezlegat in cer.
19. Va mai spun iarasi ca, daca doi dintre voi se invoiesc pe pamant sa ceara un lucru oarecare, le va fi dat de Tatal Meu care este in ceruri.
20. Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, sunt si Eu in mijlocul lor.”
21. Atunci Petru s-a apropiat de El si I-a zis: „Doamne, de cate ori sa iert pe fratele meu cand va pacatui impotriva mea? Pana la sapte ori?”
22. Isus i-a zis: „Eu nu-ti zic pana la sapte ori, ci pana la saptezeci de ori cate sapte.

In nici un caz nu ne spune Isus sa trecem peste. El ne spune sa discutam intre 4 ochi cu cel ce ne-a gresit. Daca isi da seama de greseala si isi cere iertare atunci trebuie sa iertam. Chiar daca greseste de mai multe ori pe zi si vine si isi cere iertare trebuie sa iertam.
Deci primul pas e sa mergem si sa vorbim cu persoana respectiva.

Daca persoana respectiva nu este de acord cu noi si o tine pe a ei atunci trebuie sa mai luam cu noi o persoana sau doua si sa mergem sa vorbim din nou. Daca nici atunci nu e rezolvata situatia mergem si vorbim cu cei din biserica. Daca persoana respectiva nu asculta nici de biserica atunci va fi pentru toti ca un vames si ca un pacatos.

Ideea principala este ca nu lasam situatia asa cum este. Nu incercam sa trecem peste. Incercam sa rezolvam prin discutii. Incercam sa facem pace si sa iertam daca cel ce ne-a gresit intelege ce a facut.

In acelasi fel a fost rezolvata si problema cu o persoana din biserica din Corint. Cel care nu vroia sa inteleaga ca a gresit pana la urma a fost data afara din biserica de catre Pavel. Este interesant ca datul afara din biserica inseamna a fi dat pe mana Satanei. Pana la urma persoana respectiva a realizat ca a gresit si a fost primit inapoi.

Reclame

1 gând despre „Cum te porti cu cel ce-ti greseste”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s