crestinism, doua imparatii

Lupta spirituala – armura lui Dumnezeu

Dupa cum am vazut in articolul „Doua imparatii”,in aceasta lume exista doua imparatii spirituale.
Intre cetatenii celor doua imparatii exista o lupta la nivel spiritual. Aceasta lupta este continua. Ea se va termina la sfarsitul vremurilor cand va fi stabilita definitiv Imparatia lui Dumnezeu.

Apocalipsa 11:15
Ingerul al saptelea a sunat din trambita. Si in cer s-au auzit glasuri puternice, care ziceau: „Imparatia lumii a trecut in mainile Domnului nostru si ale Hristosului Sau. Si El va imparati in vecii vecilor.”

Apocalipsa 12:10
Si am auzit in cer un glas tare, care zicea: „Acum a venit mantuirea, puterea si imparatia Dumnezeului nostru si stapanirea Hristosului Lui; pentru ca parasul fratilor nostri, care zi si noaptea ii para inaintea Dumnezeului nostru, a fost aruncat jos.

Pentru ce se lupta cele doua imparatii? Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa ajunga la mantuire iar Satana vrea sa nu piarda nici un cetatean al imparatiei lui, iar daca poate, sa ii ia si pe cei ce sunt in Imparatia lui Dumnezeu.
Crestinul se afla in continuu in razboi spiritual pentru ca tot ceea ce face el este un atac direct asupra lui Satana. Rugaciunea, marturia, studiul biblic, toate activitatile pe care le face un crestin aduc daune imparatiei intunericului.

Lupta spirituala este o lupta care este dusa la nivelul mintii. Acolo ataca Satana si duhurile necurate, iar daca crestinul nu este bine ancorat in cuvantul lui Dumnezeu, acolo pierde batalia. Daca Satana il poate face pe crestin sa creada ceva ce este contrar invataturii biblice atunci a castigat in acel domeniu si incet, incet, incearca sa il faca pe crestin sa isi piarda credinta si/sau sa nu aduca roade.
Faptul ca Satana este invins iar crestinul este scos de sub puterea lui este un fapt. Aceasta insa nu il impiedica sa incerce sa scoata crestinul de sub protectia lui Dumnezeu prin ceea ce el face/spune/gandeste.

In general atacurile spirituale se desfasoara astfel:
– in minte apar ganduri contrare cuvantului lui Dumnezeu. Aceste ganduri pot veni prin ceea ce citim, auzim la altii.
– gandurile contrare cuvantului lui Dumnezeu produc frica
– frica produce modificari chimice in organism. Aceste modificari produc tulburari psihice si fizice.
– crestinul incearca sa se roage intr-o stare de frica. Aceasta rugaciune este total ineficienta pentru ca frica inseamna necredinta. Nu poti sa ai credinta in cuvantul lui Dumnezeu si sa ai frica in acelasi timp.

Pentru a fi feriti de atacurile spirituale este necesar ca orice gand sa il facem rob ascultarii de Cristos.

Armele pe care le avem impotriva lui Satana sunt:

1.
Orice gand contrar cuvantului lui Dumnezeu este contracarat si inlocuit:

2 Corinteni 10
3. Macar ca traim in firea pamanteasca, totusi nu ne luptam calauziti de firea pamanteasca.
4. Caci armele cu care ne luptam noi nu sunt supuse firii pamantesti, ci sunt puternice, intarite de Dumnezeu ca sa surpe intariturile.
5. Noi rasturnam izvodirile mintii si orice inaltime care se ridica impotriva cunostintei lui Dumnezeu; si orice gand il facem rob ascultarii de Hristos.

2.
Marturisirea cuvantului lui Dumnezeu:

Apocalipsa 12
11. Ei l-au biruit prin sangele Mielului si prin cuvantul marturisirii lor, si nu si-au iubit viata chiar pana la moarte.

Suntem invingatori prin sangele lui Isus si prin ceea ce marturisim.

3.
Armura spirituala:

Efeseni 6
10. Incolo, fratilor, intariti-va in Domnul si in puterea tariei Lui.
11. Imbracati-va cu toata armura lui Dumnezeu, ca sa puteti tine piept impotriva uneltirilor diavolului.
12. Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti.
13. De aceea, luati toata armura lui Dumnezeu, ca sa va puteti impotrivi in ziua cea rea si sa ramaneti in picioare, dupa ce veti fi biruit totul.
14. Stati gata, dar, avand mijlocul incins cu adevarul, imbracati cu platosa neprihanirii,
15. avand picioarele incaltate cu ravna Evangheliei pacii.
16. Pe deasupra tuturor acestora, luati scutul credintei, cu care veti putea stinge toate sagetile arzatoare ale celui rau.
17. Luati si coiful mantuirii si sabia Duhului, care este Cuvantul lui Dumnezeu.
18. Faceti in toata vremea, prin Duhul, tot felul de rugaciuni si cereri. Vegheati la aceasta, cu toata staruinta, si rugaciune pentru toti sfintii

Elementele armurii:
-adevarul,
-neprihanirea,
-vestea buna a pacii
-credinta
-mantuirea/salvarea
-cuvantul lui Dumnezeu
-rugaciunea, vegherea

Ce inseamna „Stati gata, dar, avand mijlocul incins cu adevarul, imbracati cu platosa neprihanirii”?

Adevarul:

Ioan 1
14. Si Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi, plin de har si de adevar. Si noi am privit slava Lui, o slava intocmai ca slava Singurului nascut din Tatal.

Isus este adevarul. El a spus doar ce I-a zis Tatal sa spuna. Orice cuvant spus de Isus este adevarul. Fara acest adevar armura nu este completa. Adevarul nu inseamna rastalmacirea spuselor lui Isus.

Neprihanirea:

Matei 5
17. Sa nu credeti ca am venit sa stric Legea sau Prorocii; am venit nu sa stric, ci sa implinesc.
18. Caci adevarat va spun, cata vreme nu va trece cerul si pamantul, nu va trece o iota sau o frantura de slova din Lege, inainte ca sa se fi intamplat toate lucrurile.
19. Asa ca, oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci si va invata pe oameni asa, va fi chemat cel mai mic in Imparatia cerurilor; dar oricine le va pazi si va invata pe altii sa le pazeasca, va fi chemat mare in Imparatia cerurilor.
20. Caci va spun ca, daca neprihanirea voastra nu va intrece neprihanirea carturarilor si a fariseilor, cu niciun chip nu veti intra in Imparatia cerurilor.

Nici fara neprihanire armura nu este completa. Neprihanirea este cea definita de Isus. Ea este explicata in predica de pe munte in Matei capitolele 5, 6 si 7 si nu numai.

PE SCURT: ASCULTAREA DE CUVANTUL LUI DUMNEZEU ESTE ARMURA NOASTRA SPIRITUALA SI ARMA IMPOTRIVA DUHURILOR IMPARATIEI INTUNERICULUI.

3 gânduri despre „Lupta spirituala – armura lui Dumnezeu”

    1. Nu copiez articole din nici o predica a nici unui om. Scriu doar concluziile la care am ajuns in urma citirii Bibliei dupa ce ma confrunt cu acele probleme.
      Nu recomand nimanui sa traiasca dupa ce predica altii ci doar dupa ceea ce reveleaza Duhul Sfant in urma citirii Bibliei si nu imi place faptul ca prin comentarii incerci sa promovezi invatatura unui om in loc sa promovezi cuvantul lui Dumnezeu. Ma bucura sa vad ca cineva este de acord cu ceea ce scriu pentru ca a vazut acelasi lucru in Scripturi, nu pentru ca a auzit spunand acelasi lucru un alt om pe care il urmeaza intocmai.

      Apreciază

      1. Ma bucura mult marturia ta, Ucenicule ! Fie ca Domnul Isus Hristos sa-ti umple pahatul binecuvantarii incat sa se reverse peste cat mai multi urmaritori ai blogului tau !
        Iti amintesti ca atunci cand ai pus articolul cu Pamantul Plat, care pentru mine era o noutate, , am comentat negativ ? Sa stii ca tie iti datorez pocainta in aceasta privinta a adevarului descoperit in acest timp de trezire si recunoastere a realitatii vizibile in natura inconjuratoare

        Apreciază

Lasă un comentariu