crestinism

Cine nu va fi rapit la venirea Domnului Isus?

Luca 12
8. Eu va spun: pe oricine Ma va marturisi inaintea oamenilor il va marturisi si Fiul omului inaintea ingerilor lui Dumnezeu;
9. dar cine se va lepada de Mine inaintea oamenilor va fi lepadat si el inaintea ingerilor lui Dumnezeu.

De cate ori am citit versetul de mai sus l-am citit cu ideea ca daca noi Il marturisim pe Isus oamenilor atunci si El ne marturiseste pe noi Tatalui. Perceptia mea insa era gresita. Isus zice ca daca Il marturisim inaintea oamenilor si El ne va marturisi pe noi inaintea ingerilor.
Dar de ce ar face asta? De ce sa marturiseasca despre noi inaintea ingerilor lui Dumnezeu?

Marcu 8
34. Apoi a chemat la El norodul impreuna cu ucenicii Sai si le-a zis: „Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine insusi, sa-si ia crucea si sa Ma urmeze.
35. Caci oricine va vrea sa-si scape viata, o va pierde; dar oricine isi va pierde viata din pricina Mea si din pricina Evangheliei, o va mantui.
36. Si ce foloseste unui om sa castige toata lumea, daca isi pierde sufletul?
37. Sau ce va da un om in schimb pentru sufletul sau?
38. Pentru ca de oricine se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, in acest neam preacurvar si pacatos, Se va rusina si Fiul omului, cand va veni in slava Tatalui Sau impreuna cu sfintii ingeri.”

In Evanghelia dupa Marcu gasim o relatare asemanatoare unde ni se spune si cand vom fi marturisiti sau nu in fata ingerilor si cand se va rusina sau nu de noi Isus. Acest lucru se va intampla la venirea Lui impreuna cu ingerii.

Matei 24
29. Indata dupa acele zile de necaz „soarele se va intuneca, luna nu-si va mai da lumina ei, stelele vor cadea din cer, si puterile cerurilor vor fi clatinate.”
30. Atunci se va arata in cer semnul Fiului omului, toate semintiile pamantului se vor boci si vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere si cu o mare slava.
31. El va trimite pe ingerii Sai cu trambita rasunatoare, si vor aduna pe alesii Lui din cele patru vanturi, de la o margine a cerurilor pana la cealalta.

Ceea ce reiese din versetele de mai sus este faptul ca daca nu Il marturisim pe Isus inaintea oamenilor si daca ne rusinam de El si de cuvintele Lui, atunci nici El nu ne va marturisi inaintea ingerilor la venirea Lui atunci cand va trimite ingerii ca sa adune alesii Lui din cele patru colturi ale pamantului. Cu alte cuvinte, acesti oameni nu vor fi alesi de ingeri pentru ca Isus nu le va spune sa ii aleaga.

Lasă un comentariu