crestinism

Mormintele sunt locuri necurate

Mormintele si mortii sunt lucruri necurate conform Bibliei:

Numeri 19
16. Oricine se va atinge, pe camp, de un om ucis de sabie, sau de un mort, sau de oase omenesti, sau de vreun mormant, va fi necurat timp de sapte zile.

Leviticul 21
1. Domnul a zis lui Moise: „Vorbeste preotilor, fiilor lui Aaron, si spune-le: „Un preot sa nu se atinga de un mort din poporul sau, ca sa nu se faca necurat;
2. afara de rudele lui cele mai de aproape, de mama lui, de tatal lui, de fiul lui, de fratele lui
3. si de sora sa care-i inca fecioara, sta langa el si nu este maritata, afara de acestia, sa nu se atinga de niciun alt mort.
4. Ca unul care este fruntas in poporul lui, sa nu se faca necurat atingandu-se de un mort.

Matei 23
27. Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi sunteti ca mormintele varuite, care pe din afara se arata frumoase, iar pe dinauntru sunt pline de oasele mortilor si de orice fel de necuratenie.

Luca 8
26. Au venit cu corabia in tinutul gherghesenilor, care este in dreptul Galileii.
27. Cand a iesit Isus la tarm, L-a intampinat un om din cetate, stapanit de mai multi draci. De multa vreme nu se imbraca in haina si nu-si avea locuinta intr-o casa, ci in morminte.
28. Cand a vazut pe Isus, a scos un strigat ascutit, a cazut jos inaintea Lui si a zis cu glas tare: „Ce am eu a face cu Tine, Isuse, Fiul Dumnezeului celui Preainalt? Te rog nu ma chinui.”
29. Caci Isus poruncise duhului necurat sa iasa din omul acela pe care pusese stapanire de multa vreme; era pazit, legat cu catuse la maini si cu obezi la picioare, dar rupea legaturile si era gonit de dracul prin pustiuri.
30. Isus l-a intrebat: „Cum iti este numele?” „Legiune”, a raspuns el; pentru ca intrasera multi draci in el.
31. Si dracii rugau staruitor pe Isus sa nu le porunceasca sa se duca in Adanc.

Am citit versetul din Numeri 19:16 si m-am intrebat de ce unele biserici au in interiorul lor morminte ale unor persoane „importante”. Si sunt locuri la tara unde cimitirele sunt in aceeasi curte cu biserica.
De asemenea ce putem spune despre diversele moaste pe care se duc sa le pupe oamenii?
Si ce putem spune despre obiceiul oamenilor de a se duce la morminte?

1 gând despre „Mormintele sunt locuri necurate”

Lasă un comentariu