crestinism

3 Adulterul

Matei 5
27. Ati auzit ca s-a zis celor din vechime: „Sa nu preacurvesti.”
28. Dar Eu va spun ca oricine se uita la o femeie ca s-o pofteasca, a si preacurvit cu ea in inima lui.
29. Daca deci ochiul tau cel drept te face sa cazi in pacat, scoate-l si leapada-l de la tine; caci este spre folosul tau sa piara unul din madularele tale si sa nu-ti fie aruncat tot trupul in gheena.
30. Daca mana ta cea dreapta te face sa cazi in pacat, taie-o si leapad-o de la tine; caci este spre folosul tau sa piara unul din madularele tale si sa nu-ti fie aruncat tot trupul in gheena.
31. S-a zis iarasi: „Oricine isi va lasa nevasta sa-i dea o carte de despartire.”
32. Dar Eu va spun ca oricine isi va lasa nevasta, afara numai de pricina de curvie, ii da prilej sa preacurveasca; si cine va lua de nevasta pe cea lasata de barbat preacurveste.

Acest paragraf este foarte greu de acceptat de barbati in general si din cate am observat chiar si de catre cei ce isi spun crestini. Intotdeauna au fost acuzate femeile ca nu se acopera suficient de mult si ca ele sunt de vina pentru pofta care apare in inima unora. Textul spune insa altceva: „daca deci ochiul tau cel drept te face sa cazi in pacat, scoate-l si leapada-l de la tine”. Se pare ca problema nu este la altii (in acest caz la femeile care nu se acopera suficient de mult) ci la cei ce privesc. Problema nu sta in ce face altul ci in ce fel de inima avem noi.

Matei 15
18. Dar, ce iese din gura vine din inima, si aceea spurca pe om.
19. Caci din inima ies gandurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtisagurile, marturiile mincinoase, hulele.

Lasă un comentariu